Hunde til salg | Hunde debat forum

Arkiv for kategori »Hunderacer «

Eurasier

EurasierRacens historie.

Eurasieren er en forholdsvis ny race, anerkendt af FCI i 1973.

I 1960 besluttede en tysk professor,Julius Wipfel at skabe en mercedes race indenfor spidshunde og han tog den ældste europæiske spidshund , wulfspitz og koblede den med den ældste asiatiske spidshund, chow chow.
I begyndelsen blev denne race betegnet Wolfchow.

Men det var stadig ikke optimalt og i slutningen af tresserne/begyndelsen af halvfjerdserne fandt man på at lægge samojeden ind i racen for at få en mere familietype hund.

Eurasieren opstod ,og blev anerkendt som selvstændig race (1973)

At sige at det er spidshundemercedesen er naturligvis store ord, for det handler helt om … Læs hele racebeskrivelsen her

Chihuahua

ChihuahuaChihuahua

Racens historie
Chihuahua’en er på en måde en del af den gamle Aztek-kultur i Mexico, hvor dværghundende havde et vigtigt religiøst formål: De blev brugt som solofre! Når de blev brændt sammen med deres dødes ejer, blev den døde synder overført til hunden! Det blev amerikanerne, der opdagede Chihuahua’en og dens charme igen. Ved systematisk krydsning med andre dværghunderacer og systematisk avl lykkedes det dem at komme frem til Chihuahua’en, som den er i dag: Verdens mindste hunderace!

Den blev kolossalt populær og har efter 2. Verdenskrig gået sin sejrsgang over hele verden. Sandsynligvis brugte Mayafolket i Mexico allerede omkring år 500 små hunde som offergaver til sine guder. I hvert fald ved man med sikkerhed, at Toltecstammerne, der var arvtagere til Mayakulturen, opdrættede og ofrede sådanne hunde i 800- tallet.I 1200- tallet overtog Aztekerne Tolteckulturen og med den, hundende.Men i begyndelsen af 1500- tallet udryddede Spanierne al mexicansk kultur,og Mayaerne sank ned til at blive en ren pariaklasse.Efter næsten 400 års ubemærkethed blev hundene ”genopdaget” i provinsen Chihuahua, efter hvilken racen blev opkaldt.Den blev hurtigt modehund i Mexico City og senere også i USA.

Amerikanerne indkrydsede forskellige dværghunde,og ved systematisk udvælgelse og indavl lykkedes det dem at gøre den til verdens mindste.Racen opkaldt efter den mexicanske provins, hvor den oftest er fundet.Man formoder,at hunden oprindeligt levede vild,men blev …

Læs resten af artiklen her

Amerikansk Staffordshire Terrier

Amerikansk Staffordshire TerrierDe første Staffordshire terriers kom til Amerika så tidligt som 1870 fra England, og det er derfra at vores nuværende Amerikanske Staffordshire terrier stammer.
Oprindeligt blev disse hunde hovedsageligt brugt som farmhunde, hvor de skulle beskytte børn og jorden omkring hjemmet. De viste hurtigt at være robuste og alsidige, samt ekstremt menneskekærlige hunde, som Amerikas pionerer havde hos sig.

Staffordshire og Staffordshire Bull terrierne var oprindeligt den samme race; men målbevidst avl har gjort de to racer temmeligt forskellige.
I de tidlige tider blev hundene kaldt flere forskellige navne; blandt andet Staffordshire terrier og Yankee terrier. Da racens entusiaster fik racen anerkendt af den amerikanske kennelklub, AKC, i 1936, fik den navnet Staffordshire terrier. Siden da er racen avlet efter moderne tiders ønske om en god familiehund. I 1972 fik den …

Læs hele racebeskrivelsen af  Amerikansk Staffordshire terrier her

Australian Shepherd

Australian ShepherdAustralian Shepherd

Australian Shepherd, eller bare Aussien, er trods sit navn, en helt igennem amerikansk race.

Aussien som vi kender den i dag, blev skabt i USA i det forrige århundrede primært af baskiske emigranter. Man kender intet til det tidlige avlsarbejde, parringer mellem to hunde var udelukkende baseret på arbejdsevne, ikke race eller udseende.

De baskiske fårehyrder ønskede simpelthen at skabe den bedste arbejdshund, som kunne leve op til deres forventninger: mod, arbejdsiver, intelligens, alsidighed og en hund som samtidig var en behagelig og utrættelig følgesvend.

Aussien var i mange år kun at finde på rancher og siden også hos westernfolket. Efter 2. verdenskrig blev rodeo igen populær og da Aussien ofte var at finde i hælene hos mange westernfolk, opdagede den almindelig amerikaner også hurtigt denne vidunderlige race.
I 1957 samledes en gruppe rigtige Aussiefans for første…

Læs resten af artiklen her

Golden Retriever

Golden Retrievergolden-retriever
(Den gyldne henter)

Deltag i debatten om Golden retriever i vores forum: klik her 

Oprindelsesland: Storbritanien (Skotland/England)
Kategori: Apporterende jagthund (Gruppe 8 )
Temperament: Imødekommende, godmodig, tålmodig og lærenem (“Willing to please”)
Børn og andre dyr: Racen er god med både børn og andre dyr, men skal alligevel socialiseres.

Historie (meget kort):
Racen er opstået i starten af 1900-tallet, med det primære formål, at assistere jægeren på jagt. Hunden skulle holde sig ved sin ejer, og på signal hente nedskudt vildt, uden at skade dette. Oftest var det ænder der skulle hentes i vandet.
Den første Golden kom til Danmark i 1958.

Læs resten af artiklen her

Prazsky Krysarik

Prazsky KrysarikPrazsky Krysarik

Racen Prazsky Krysarik stammer fra Tjekkiet, hvor den har en tusindårig historie.

Racen er blandt verdens mindste med en vægt på omkring et par kg og en skulderhøjde på lige godt 20 cm.

Pražský Krysarík har et meget afbalanceret temperament, er kælen og meget nysgerrig. Når den løber, er den meget hurtig, smidig og udholdende. Overfor ejeren er den venlig og tillidsfuld. Overfor fremmede er den mistroisk og reserveret. Den passer til enhver familie, som værdsætter dens naturlige elegance og venlige karakter.

Læs resten af artiklen her

Grand Danois

Grand DanoisGrand Danois

Deltag i debatten om Grand Danois i vores forum: klik her

Racen menes, i lighed med de øvrige Mastiff-racer, at nedstamme fra romerske krigshunde, og blev oprindeligt anvendt til storvildtsjagt samt bevogtning.

Indtil sidst i 1800-tallet blev den generelt betragtet som hjemmehørende i Danmark – heraf navnene “Grand Danois” (Frankrig og Norden) og “Great Dane” (England og USA), men under Bismarck-styret i Preussen, hævdedes det at racen var af tysk oprindelse, og den fik det tyske navn “Deutsche Dogge”.

Franskmændene fulgte trop og omdøbte racen til “Dogue Allemande” (tysk hund).

Uanset hvem der har fuldført avlsarbejdet er Grand Danois i dag en enestående race, der ved sin størrelse og skønhed aldrig undgår at tiltrække sig nysgerrige blikke.

Læs resten af artiklen her

Gordon Setter

Gordon SetterGordon Setter:

Oprindelsesland: Storbritanien
FCI Standard 25.09.1998 GB
Oversættelse godkendt DKK Standard komite Januar 2004

Anvendelse
Stående jagthund.

Klassifikation
FCI Gruppe 7 (Stående jagthunde), Sektion 2.2 (Britiske og irske Pointere og Settere; Settere). Med brugsprøve.

Helhedsindtryk
Elegant hund, hvis linier giver indtryk af fart. Hele dens skikkelse har et præg af fuldblod. Den er gennemført harmonisk i sin bygning overalt.

Temperament
Intelligent, kompetent og værdig. Den er dristig og frimodig, med et venligt og afbalanceret gemyt.

Hoved
Mere dybt end bredt. Længden fra nakkeknude til stop er større end fra stop til næse. Tørt både under og over øjnene.

Læs resten af artiklen her

Berner Sennen

Berner Sennen

Berner Sennen:

Deltag i debatten om Berner Sennen i vores forum: klik her

Berner Sennen Temperament, Arvelige Sygdomme og Historie.

Alle racer har hvert deres særpræg hvad angår deres temperament. Nogle er reserverede, nogle er selvstændige, nogle er samarbejdende etc. Derudover er der heller ingen race, som kan sige sig fri for arvelige sygdomme – og Berner Sennen har desværre også en del forskellige arvelige skavanker, som man skal tage hensyn til gennem dens opvækst. 

Temperament:
Men først vil jeg nævne, hvad det indebærer at være ejer af en Berner Sennenhund. Som gårdhund, er …

Læs resten af artiklen her

Broholmer

Broholmer:Broholmer racebeskrivelse

Deltag i debatten om Broholmer i vores forum: klik her

Racen er kendt som type siden middelalderen, da den blandt andet blev anvendt til parforcejagt og senere hen mest brugt som vagthund på større gårde og slotte.

I slutningen af det 19. århundrede blev racen renavlet og opformeret af grev Sehested til Broholm, hvorfra racen har sit navn.

Efter 2. Verdenskrig uddøde racen næsten, men midt i 1970erne begyndte en gruppe interesserede hundefolk – senere organiseret i “Selskabet til rekonstruktion af Broholmerracen” – sammen med Dansk Kennel Klub at genopbygge racen.

Læs hele artiklen her